Kauden 2023-2024 päättäjäiset

Tunturi-Kiekon kauden 2023-2024 päättäjäisiä vietettiin 7.5.2024 Näverniemen Arctic River Resortissa. Mukana oli noin satakunta seuran harrastajaa, toimijaa ja vanhempaa.

Perheluistelussa, Leijona-kiekkokoulussa, tyttökiekossa ja taitoluistelussa mukana olleet saivat kaudesta muistoksi todistuksen.

U9 joukkueesta kaikki saivat diplomit sekä herkkupalkinnot.

U11 palkitsi joukostaan seuraavat pelaajat:

Harkkarihai Riku Valtonen
Pörssihai Roope Leppiaho
Joukkuepelaaja Siru Holmberg
Vuoden pakki Ronja Rapo
Kehittynein Lotta Ollila

U14 aluemestarijoukkueesta palkittiin seuraavat pelaajat:

Joukkuepelaaja Miko Känsälä
Luottopelaaja Perttu Onnela
Harkkarihai Jere Valtonen
Pörssihai Mubemihkkal Juntunen ja Aatos Lopina

Aikuisten kiekkokoululaiset ansaitsivat myös koko vuoden harjoittelullaan todistukset

Edustusjoukkueen palkinnot jaettiin seuraavin perustein:

Pistepörssin voittaja Juho Lantto

Teki 17 pelissä tehot 6+11= 17. Huomion arvoista on myös se, että Juho kulki Oulusta, ja useimmiten ennen lauantaipeliä hän ajoi yötämyöten töistä Ivaloon, jotta pääsee viikonlopuksi pelaamaan. Oli arvokas pelaaja kaikin puolin koko joukueelle.

Vuoden arvokkain Venni Korhonen

Pelasi 14 ottelua TuKin paidassa, torjui 664 kiekkoa eli keskiarvollisesti 47,5 kiekkoa per peli joka kertonee melkoisesta kiekkosateesta + tähän kaikki sisään menneet. Tämä pelaaja antoi jokaisessa pelissä mahdollisuuden voittoon, vaikka kokonaisuudessaan joukkue ei siihen pystynyt.

Vuoden tulokas Veeti Kurkinen 

Tämä pelaaja on tuonut edustusjoukkueeseen virtaa ja väriä sekä seuran arvojen mukaista sisukkuutta. Ei ole yks eikä kaks päivää kun tälle herralle sattuu jotain. Mutta niin vaan jokaisena kauden pelipäivänä hän kaivautuu kolostaan ja haluaa olla ykköskentän sentteri. Kyseinen toive ei tainnut toteutua kertaakaan, mutta peleihin hän toi vähintään peli-intoa, tuuletuksia ja loukkaantumisriskejä unohtamatta. Tunnetaan myös supermarketin valloittavana sometähtenä. 


Nimen kanttiinin palkintoseinälle ansaitsivat seuraavat seuran pelaajat ja toimijat:

Paras hyökkääjä Arttu Pekkala 

Tämä pelaaja on monipuolinen molempiin suuntiin, ymmärtää pelin vaatimuksen ja on valmis tekemään töitä kehittymisen eteen niin jäällä kuin jään ulkopuolella. Pelasi kauden aikana yhteensä 27 ottelua tehden niissä 53 tehopistettä. Pelasi SoPan U16 joukkueen pelien lisäksi kaksi ennakkoluulotonta peliä edustusjoukkueen riveissä ja tulee varmasti olemaan siellä yksi tulevaisuuden kantavia voimia. Tämä hyökkääjä kasvattaa myös tulevaisuuden pelaajia meidän leijonakiekkokoululaisista. 

Paras puolustaja Onni Kuuva

Pelipalaveri alkaa yleensä sillä, että kyseinen pelaaja ilmoittaa olevansa hyökkääjä, mutta tyytyy lopulta kohtaloonsa. Tämä puolustaja on aina paikalla kun Tunturi-Kiekko pelaa. Hän raastaa, taistelee, ottaa osumia ja pelaa vaikka 5 minuuttia putkeen jos tarve niin vaatii. Kysyessä jaksaako? Ottaa huikan ja hyppää askiin seuraavaan vaihtoon. Kopin hiljainen raataaja – askin kova työmyyrä ja porukan hengenluoja.  

Paras maalivahti Nikolas Taimi

Seuran maalivahtimäärä on pompannut viimeisen vuoden aikana hienosti ja seuran on pitänyt investoida uusiin maalivahdin varusteisiin, jotta kaikki halukkaat pääsisivät maalivahdin hommiin ja se jos mikä on positiivista! Meiltä on kasvamassa liuta uusia nuoria lupauksia ja heidän esimerkkinään toimivat vanhemman pään maalivahdit. Tämä maalivahti on kehittynyt viimeisen kauden aikana niin lajitaidollisesti, fyysisesti kuin henkisestikin. Rento ja positiivinen luonne sekä loppuun asti tekeminen on kyseisen herran valttikortteja. Kisat ja pelit sytyttävät, etenkin jos vastassa on maalivahtivalmentaja. 

Paras junioripelaaja Aatos Lopina

Tämä pelaaja ei pelkää haasteita, on valmis oppimaan joka päivä uutta, kysyy ja kyseenalaistaa sekä ymmärtää että treenaaminen ei ole aina kivaa. 92 pistettä kauden aikana kertoo, että laukausta on treenattu ja joukkuekaverin lapaan syötetty. 

Sinnikkäin pelaaja Sivert Bangsund Pedersen

Hän on ollut sinnikäs vuosia, hän on halunnut vain pelata jääkiekkoa. Hän on sinnikäs peleissä, treeneissä, pukukopissa ja ennenkaikkea autonpenkillä. Hänen vanhempiensa sinnikkyys on myös osa tätä pelaajaa – sinnikkyys jääkiekkoa että harrastamista kohtaan. Tämä pelaaja on Suomen pohjoisimman jääkiekkoseuran pohjoisin jääkiekkoilija 238 km takaa, josta hän kulkee kauden aikana noin kolme kertaa viikossa. Se jos joku on sinnikkyyttä ja rakkautta tätä lajia kohtaan. 

Vuoden valmentaja: Jari Lopina

Seurassamme on 28 loistavaa ohjaajaa/valmentajaa, joista jokainen on jälleen kehittynyt kauden aikana niin paljon että jokainen voi olla siitä ylpeä. Mistä tukilaisen valmentajan tunnistaa? Tukilainen valmentaja on innokas, keskusteleva, suunnitelmallinen, johdonmukainen sekä heittäytyvä. Jokainen seuran valmentaja laittaa koko sydämmensä joka kausi tälle toiminnalle ja yhteisölle. He haluavat ohjata ja kehittää lapsia sekä nuoria, toisinaan myös teitä vanhempia. He ovat kiinnostuneita myös omasta toiminnastaan että kehittymisestään. Mutta mitä ihan jokainen valmentaja meidän seurassa ei ole, on mestari, ja tämä on mestari päävalmentaja. 

Kiitos kaikille mukana olleille sekä Arctic River Resortille tapahtuman mahdollistamisesta!